Nicki napisa艂(a):
Ja te偶 si臋 nie zgodz臋, 偶e to dla naiwnych tylko.
Nie ka偶dy ma odpowiedni膮 wiedz臋, 偶eby grac na gie艂dzie.
Sama odk艂adam sobie 150 z艂 miesi臋cznie na fundusz i traktuj臋 to jako niewielk膮 inwestycj膮, kt贸ra zaprocentuje w przysz艂o艣ci. Mam zamiar wykorzysta膰 uzbieran膮 kas臋 za jakie艣 8 lat.
I nawet zak艂adaj膮c, 偶e nic nie zarobi臋, to je艣li nie strac臋, b臋d臋 zadowolona. Bo bez umowy z funduszem nigdy w 偶yciu bym nie od艂o偶y艂a 150 z艂 miesi臋cznie, a tak mam motywacj臋.
ja jestem za a nawet przeciw
inwestuj膮c systematycznie pewn膮 pul臋 pieni臋dzy mamy pewno艣膰 偶e zakupimy jednostki w 艣rednim przedziale,gorzej je偶eli sytuacja zacznie przypomina膰 t膮 z Grecji lub troch臋 gorsz膮 no to wtedy jak chyba ka偶dy wie inwestuj膮c w te fundusze

to taki fundusz po pierwsze mo偶e zbankrutowa膰 a po drugie zablokowa膰 mo偶liwo艣膰 wyp艂aty 艣rodk贸w do tego dodajmy galopuj膮c膮 inflacj臋 i mamy pozamiatane
ale ,ale jak widzimy nadci膮gaj膮c膮 mega hoss臋 to mo偶na pokusi膰 si臋 o takie jednostki najlepiej co艣 agresywnego [minus to oczywi艣cie prowizj膮 ale pewno艣膰 偶e spokojnie zarobimy]
wiadomo 偶e w mega hossie to ka偶da akcja powinna da膰 podobnie zarobi膰

do tego bez prowizji dla funduszu z przyjemno艣ci膮 prowadzenia w艂asnego portfela
podsumowuj膮c to chyba jestem bardziej przeciw poniewa偶 trzeba by by艂o kupi膰 jednostki w samym do艂ku przed mega hoss膮 a to jest trudne bo jak wszyscy wiemy reklamy w mediach lataj膮 pod koniec hossy
Nicki proponuj臋 edukacj臋 i uwolni膰 sz贸sty zmys艂

oczywi艣cie zapomnie膰 o funduszach - temat m贸wi wszystko

to dobre dla naiwnych